Boogschieten (± 60 minuten)
Als Robin Hood schieten met pijl en boog. Na een korte instructie zelf aan de slag, we schieten meerdere rondes, we spelen we ook nog een aantal spelletjes (ballonnen kapot schieten)

Hindernisbaan (met óf zonder modder!) (± 30 minuten)
Het afleggen van een route over/door/langs allerlei obstakels

levend stratego (± 45 minuten)
In twee groepjes spelen we een spel in het bos waarbij het er om gaat om het andere team te slim af te zijn. Tactiek en inzicht kunnen bepalend zijn voor de winst.

Wedstrijd vuur maken (±30 minuten)
In kleine groepjes proberen de kinderen om zo snel mogelijk een vuurtje te maken, wie heeft er goed naar de uitleg geluisterd? Het groepje dat als eerste het touwtje doorbrandt wint!

Kompasspel (± 40 minuten)
Een spel waarbij het gebruik van een kompas centraal staat. Vanaf het startpunt gaan de kinderen in kleine groepjes op zoek naar letters, het team dat als snelste het juiste woord heeft wint. Bij de start van dit spel hoort een instructie, deze duurt ongeveer 20 minuten.

Wedstrijd ‘rivier’ oversteken (± 20 minuten)
Een spel waarbij twee groepen tegen elkaar strijden om zo snel mogelijk aan de overkant van de ‘rivier’ te komen, maar val niet van de brug.
Dit is een samenwerkingsopdracht, deze wordt op het ‘droge’ gespeeld

Sluipspel (± 30 minuten)
Eén van de kinderen staat op een centraal punt in het bos. De andere kinderen verstoppen zich op een afstandje. Wie lukt het om binnen de cirkel te sluipen zonder gezien of gehoord te worden?

Huttenspel (45 minuten)
De kinderen bouwen in groepjes een hut in het bos. In elke hut liggen wat spullen. De bedoeling is om van elk voorwerp er vier te verzamelen, dan heb je een kwartet. Het groepje met de meeste kwartetten wint!

Megakatapult (± 60 minuten)
De kinderen bouwen in groepjes een megakatapult. Hiervoor krijg je lange bamboepalen, fietsbanden en elastiek. Vervolgens gaan we de katapult testen, welke groep haalt de meeste punten?

Buks schieten (± 30 minuten)
Wie raakt de schietschijf? Na een korte instructie mag iedereen schieten met de buks, de schietschijf mag mee naar huis!

Bosbingo (± 30 minuten)
Elk kind krijgt een bingobriefje, wie vindt als eerste alle materialen die op jouw blaadje staan?

Avonturenroute (± 60 minuten)
Een route dwars door het bos, met onderweg allerlei spannende en uitdagende opdrachten, speurspel en nog véél meer!

Bosgolf (± 60 minuten)
Een route dwars door het bos, met onderweg 9 holes. Wie heeft de minste slagen nodig om de bal in de hole te krijgen?

Vlotten bouwen (± 120 minuten)
Bouw met palen, tonnen en touw je eigen vlot en vaar naar het onbewoonde eiland. Een heerlijke verfrissende duik in de zwemvijver maakt deze activiteit af!

Waterspelen (± 60 minuten)
Ga met elkaar de strijd aan in allerlei korte spelletjes met water, een nat pak is gegarandeerd!

Klimtoren (± 60 minuten)
Beklimmen van de 10 meter hoge klimtoren, als je boven bent geniet je even van het uitzicht, vervolgens ga je abseilend weer naar beneden!

Tokkelbaan (± 60 minuten)
Roetsj naar beneden over de 80 meter lange kabelbaan, vrij als een vogel tussen de bomen!